Blog

Purificatorul de aer VS Coronavirus

...O scurta analiza asupra  unui subiect controversat. Poate sa ne protejeze un purificator de aer impotriva coronavirusului?

Pandemia de coronavirus a readus purificatorul de aer in topul cautarilor de solutii impotriva raspandirii virusului, deschizand o fereastra de oportunitate de care a putut profita orice comerciant capabil sa promita ca "ofera pietei cel mai bun produs", de cele mai multe ori fara un suport stiintific minim.

Citeste mai mult

Despre confortul termic in halele industriale si despre cum putem scoate elefantul din camera

Desi nu știe nimeni cine a inventat expresia “exista un elefant în cameră”, se pare ca toată lumea intelege ca ea se refera la existenta unei probleme care ar trebui discutată, dar toată lumea o evită.

Ne propunem in acest articol sa vedem cat de mare este de fapt elefantul  in problema confortului termic in halele industriale. 


Citeste mai mult

Purificatorul de aer revine in serviciu

Va mai amintiti purificatoarele de aer care stateau atarnate de tavane prin baruri, cafenele si restaurante si care eliminau fumul de tigara? Chestiile alea paralelipipedice care isi faceau treaba cu atata incapatanare incat au fost poreclite “mancatoare de fum”? Din pacate, dupa interzicerea fumatului, majoritatea le-au considerat inutile si s-au grabit sa le demonteze de pe tavane sau pereti. Acum, administratorii localurilor publice, au de-a face cu o noua provocare:

Gasirea unei solutii de securitate in fata pericolului de infectare cu noul coronavirus!

Paradoxal, acestia pare ca au uitat ca in magazie, in pod sau in garaj, sta prafuita una din cele mai la indemana, mai sigure si mai eficiente dintre ele: purificatorul de aer demontat acum cativa ani! Si nu in ultimul rand, cea mai ieftina, fiind o resursa care exista!

Citeste mai mult

Cum sa obtii temperatura de confort in spatii de productie industriale. Simplu si eficient.

Atingerea confortului termic intr-o hala industriala pare sa nu fie un lucru usor de realizat, cu atat mai mult cu cat instalatiile de racire cunoscute pana acum se bazeaza pe agregate frigorifice care folosesc freon (chillere, rooftop-uri, centrale de tratare, etc) si presupun investitii serioase, iar consumurile lor energetice pot fi de ordinul zecilor sau sutelor de Kwh! 

O astfel de perspectiva ar putea “speria” pe oricine si poate fi o explicatie a faptului ca majoritatea halelor din Romania nu dispun de o instalatie care sa asigure aerul rece pe timpul verii. 

Si atunci? Exista alternative? Ei bine, DA! Cu costuri si consumuri energetice incredibil de mici!

Citeste mai mult

Viruskiller. Un vaccin pentru aerul pe care il respiram … sau cum arata o solutie avansata de purificare si decontaminare a aerului

"Aerul din clădiri este un aer comun: nu este un bun privat, este un bun public. Și trebuie să începem să-l tratăm așa!" spune Shelly Miller– Profesor in ingineria mecanica a mediului la Universitatea din Colorado.

Unul dintre fronturile pe care se duce lupta pentru reducere a infecțiilor cu COVID-19 este cel al spațiilor interioare. Această categorie include restaurante, baruri, spații de lucru, magazine și case, locuri în care se desfășoară o bună parte din viața noastră de zi cu zi și unde trebuie să se acorde prioritate siguranței. Masurile de preventie cunoscute sunt de obicei utilizarea unei măști și asigurarea distanței de siguranță.

Cum se poate evita contaminarea microbiologica si in mod particular cu coronavirus în spații închise? 

Citeste mai mult

Racirea halelor industriale – o analiza comparativa a solutiilor tehnice pe care le putem aborda

In acest articol nu vom vorbi de asigurarea unei temperaturi de proces, pentru buna functionare a vreunui utilaj tehnologic. Vom atinge insa subiectul sensibil al atingerii confortului termic pentru cei care isi desfasoara zilnic activitatea in spatiile industriale - OAMENII. Pentru ca, din pacate, ei au devenit una din resursele din ce in ce mai greu de gasit.

Doriti sa aflati avantajele si dezavantajele celor doua tehnologii? Sau care din cele ele vi se potriveste mai bine? Cititi articolul nostru aici...

Citeste mai mult

Fii un gospodar strateg! Fa-ti iarna car si profita de oferta speciala!

Da. Stim. A trecut vara si problema racirii halelor industriale nu pare sa mai fie un subiect de interes.

Cu toate astea, vrem sa va dam cel putin doua motive ca sa va mai ganditi:

Primul este ca un recent studiu al cercetatorilor… bine’nteles, britanici, a dovedit ca dupa toamna vine iarna iar apoi primavara, pentru ca mai apoi, ce sa vezi, o sa vina din nou vara! Adica perioada aia cu temperaturi ridicate, care ne creeaza atmosfera aceea greu de suportat in spatiile noastre de productie! 

Iar al doilea este ca tot ei, cercetatorii, considera alarmanta tendinta generala de crestere a temperaturii globale, aratand ca au fost stabilite noi recorduri de temperatura in verile din ultimii ani.   

Cu alte cuvinte, se pare ca avem motive sa ne asteptam ca verile urmatoare sa fie din ce in ce mai fierbinti! 

Proverbul “Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie”, s-ar numi in zilele noastre…planificare strategica. Te invitam si te ajutam sa fii un gospodar strateg. 


Citeste mai mult

Proinvest Group a ales soluția noastră. Breezair își dovedește încă o dată eficiența în fața răcirii cu instalatii frigorifice conventionale.

Suntem mândri că pentru răcirea halelor de productie, Proinvest Group, un important furnizor de soluții din oțel din România, a ales soluția noastră. 

Breezair își dovedește încă o dată eficiența în fața răcirii cu instalatii frigorifice conventionale (chiller, roftop, etc) care se dovedesc a fi energofage si greu de abordat in situatii industriale ca aceasta.

Citeste mai mult

Studiu de caz - Racirea aerului intr-un service auto

Service-urile auto sunt, in principiu, niste constructii industriale de dimensiuni mici realizate de obicei din panouri sandwich. Si care, la fel ca halele industriale, se supraincalzesc pe timpul verii. Daca adaugam insa caracteristicile specifice lor, adica:

  • prezenta usilor sectionale deschise frecvent pentru accesul auto;
  • aerul incarcat de noxe ce provin din gazele de esapament;
  • compusii volatili proveniti din spray-urile cu lubrifianti sau diversi diluanti si vopseluri;
  • aporturile de caldura aduse de fiecare data cand o masina cu caroseria fierbinte si cu motorul incins intra in service;
  • prezenta luminatoarelor care produc supraincalzire din cauza radiatiei solare directe;
  • izolatia termica cel putin discutabila, a peretilor si mai ales a acoperisului...
Citeste mai mult

Studiu de caz - Heineken Sevilla Spain

Asigurarea temperatorii de confort pe timpul verii a fost cu siguranta o provocare si pentru fabrica de bere Heineken din Sevilla, care a resimtit efectele impactului negativ al temperaturilor ridicate in spatiile de productie de peste 25.000 de metri patrati.

Temperaturile interioare ce depaseau frecvent 38°C, afectau puternic atat productivitatea angajatilor cat si fluxul tehnologic. Disconfortul termic accentuat de căldura generata de echipamentele implicate în producție facea ca mulți dintre angajati sa părăsească zona de producție pentru câteva zeci de minute pentru a se reîmprospăta. 

Citeste mai mult

STUDIU DE CAZ - DeWalt Industrial Tools

DeWalt Industrial Tools este o filială a grupului Stanley Black & Decker, lider mondial mondial în fabricarea de scule electrice profesionale.

În ultimii zece ani, din cauza schimbărilor climatice și a creșterii temperaturilor pe timpul verii, aceștia s-au confruntat cu temperaturi ridicate in hala de productie, care de multe ori au depasit  35°C, ceea ce au facut condițiile de muncă foarte dificile pentru cei 250 de lucratori din fabrica din Perugia, Italia.

Citeste mai mult